ZDROWY, SZYBKI DESER. CIASTECZKA BANANOWO-OWSIANE NA PATELNI.

/
3 Comments
     Jakiś czas temu natknęłam się na super przepis na ciasteczka, które można jeść bez wyrzutów sumienia. Bez dodatku cukru, a smażone są na odrobinie tłuszczu. Jak dobrze kojarzę w oryginale ciasteczka te były pieczone w piekarniku, ale jak trzeba było sobie radzić bez piekarnika na studiach to nowe rozwiązania natychmiast przychodzą. Dlatego przedstawiam moją wersję ciasteczek. Są banalnie proste, smaczne i jak użyje się dojrzałych bananów to bardzo słodkie (czasem dodaję do nich drobno pokrojone podsmażone jabłka, ale należy wtedy dostosować ilość płatków owsianych).


 CIASTECZKA BANANOWO-OWSIANE

SKŁADNIKI:                                                                                                      
  • 2 dojrzałe banany,
  • 1,5 szklanki płatków owsianych (ja używam błyskawicznych),
  • cynamon,
  • łyżka masła lub olejek kokosowy.


  1. Banany po obraniu miażdżymy widelcem (można użyć blendera, ja wolę tradycyjnie).
  2. Dodajemy płatki owsiane oraz cynamon.
  3. Mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
  4. Formujemy ciasteczka.
  5. Odrobina tłuszczu na patelnię.
  6. Smażymy na patelni z dwóch stron lub pieczemy w piekarniku.
                             


Gotowe w 15 minut J








 PYTANIE: Znacie jakieś przepisy na zdrowe ciastka?
Jeżeli ten post przyniósł Ci jakąkolwiek wartość podziel się nim z innymi...

To również może Ci się spodobać

3 komentarze:

  1. Mmm dobre są te ciasteczka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszne, słodkie, a zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale super prosty, tani, szybki i ZDROWY przepis (wypróbuję z płatkami górskimi i na maśle klarowanym :))
    Zapraszam do siebie: fochzprzytupem.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń




Obsługiwane przez usługę Blogger.